Author Topic: Low Beam on 147 not working.  (Read 142 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Andiroid

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 49
Low Beam on 147 not working.
« on: July 07, 2018, 02:03:06 PM »
Hi all,
My low beam healights have stopped working 🤔 My parkers, foglights and Hi Beam all work. But not my low beam. I have looked at the relays and fuses and they all seem to be fine. No warning light on dash. Had anyone else had this issue at all?

Thanks!!

Andrew
2013 Giulietta Distinctive Sportiva, 2004 147 Twin Spark 3dr

bazzbazz

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 965
    • ON THE SPOT ALFA
  • AROCA Member #: 870
Re: Low Beam on 147 not working.
« Reply #1 on: July 07, 2018, 03:33:04 PM »
I know this is gonna hurt your feelings, but have you tried a new bulb yet? I have come across this before, both bulbs mysteriously blowing at the same time. it DOES happen, no idea why, but it does.

I know it should throw a blown bulb warning but sometimes it won't.
ON THE SPOT ALFA
Mobile Alfa Romeo & Fiat Diagnostic/Repair/Maintenance & Servicing
Brisbane & Gold Coast

2004 Alfa 156 2.0 JTS Sportwagon (Patty)
2000 Alfa 156 2.0 TS Selespeed with Sports Pack
(Eibach 2.5 Lowering Springs)
(Bilstein Sports Dampers )

Andiroid

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 49
Re: Low Beam on 147 not working.
« Reply #2 on: July 07, 2018, 07:17:47 PM »
Ha, yes! I have tried new bulbs and after a rather ďcharacterĒ building 3 hours of playing with fuses, relays, new bulbs. I managed to get the left side fog light not to work as well as a wire came off and I couldnít get it back on the connector.

So, any Alfa knowledgeable auto-electricians around any one can recommend?

Andrew
2013 Giulietta Distinctive Sportiva, 2004 147 Twin Spark 3dr

bazzbazz

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 965
    • ON THE SPOT ALFA
  • AROCA Member #: 870
Re: Low Beam on 147 not working.
« Reply #3 on: July 07, 2018, 07:44:31 PM »
So, any Alfa knowledgeable auto-electricians around any one can recommend?

Really! You can't think of any? None in the Brisbane area? Can't think of not one? You sure?  ::)

 ;)
« Last Edit: July 07, 2018, 08:00:33 PM by bazzbazz »
ON THE SPOT ALFA
Mobile Alfa Romeo & Fiat Diagnostic/Repair/Maintenance & Servicing
Brisbane & Gold Coast

2004 Alfa 156 2.0 JTS Sportwagon (Patty)
2000 Alfa 156 2.0 TS Selespeed with Sports Pack
(Eibach 2.5 Lowering Springs)
(Bilstein Sports Dampers )

CitroŽnbender

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 820
  • Gen. 3:19
Re: Low Beam on 147 not working.
« Reply #4 on: July 07, 2018, 10:08:20 PM »
(LOL @ Bazz.)

So Andrew, if you bridge the headlight relay infeed and outfeed, there's no light?

CitroŽnbender

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 820
  • Gen. 3:19
Re: Low Beam on 147 not working.
« Reply #5 on: July 12, 2018, 07:25:06 PM »
Is the Alfa a "beamer" again yet?  :P